Izveštaj za 2018/2019 godinu


Izveštaj za 2018/2019.godinu

Izveštaj rada učeničkog parlamenta ETŠ u prvom polugodištu:

Parlament je započet kao i svake godine kandidovanjem i biranjem predsednika i podpredsednika učeničkog parlamenta.

U početku se razgovaralo o akcijama, projektima i raznim učeničkim problemima…

Prva akcija jeste bila lepljenje strelica koje pokazuju kuda treba da hodaju prvaci koji se prvi put susreću sa našom srednjom školom i cilj svega toga jeste bio da se smanji gužva na odmorima i da se omogući prolaz bez guranja.

Prva prava akcija đačkog parlamenta jeste bila ta da se pomogne deci koja pripadaju nacionalnim manjinama i da se nekim ljudima izmami osmeh. Parlament se u tom slučaju podelio na dva dela:

Prvi deo parlamenta  je otišao zajedno sa profesorkom u školu „Dimitrije Tucović“ gde je humanitarna akcija uspešno sprovedena dodelom paketića maloj deci koji pripadaju nacionalnim manjinama.  Ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svim učenicima koji su dali novac za humanitarnu akciju

Drugi deo parlamenta je otišao na trg gde je obeležio „Dan tolerancije“ svojim prisustvom i podelio razne poučne i lepe poruke koje su imale za cilj da ljudi ostanu tolerantni i deci izmamio osmeh zagrljajem.

Ostalo je još da realizujemo projekte kao što su predavanje prezentacije o bolestima zavisnosti i predavanje prezentacije o našoj školi u osnovnim školama (ovaj projekat isključivo zavisi od odobrenja direktora i pedagogice). Tu su i razni projekti koji podrazumevaju ulepšavanje i čišćenje školske okoline koje ima za cilj buđenje EKO svesti kod dece. Još neki projekti koji su osmišljeni na parlamentu su ostvareni zahvaljujući odeljenjima i ovim putem se njima zahvaljujemo za ulepšavanje škole i humanitarnoj akciji u bolnici „Studenica“ jer smo svi u ovome zajedno i tako treba da ostane!

Drugo polugodište:

Realizovana humanitarna akcija koju je podržala prof. logike i učenici koji su prikupili novac za pripadnike nacionalnih manjina iz škole „Dimitrije Tucović“ u kojoj su poklanjali sveske, olovke, gumice…

Realizovana humanitarna akcija koja je podrazumevala to da novac koji je skupljen od strane prodaje kruna maturantima otišao kod đaka kojem je to najpotrebnije.

Realizovana humanitarna akcija koja je podrazumevala da se novac skupi, da svako odeljenje da onoliko koliko može za dečaka koji treba da ide u Tursku na lečenje i kojem je potrebna pomoć kako bi video i noću.

Razgovaranje o daljim planovima parlamenta…

Diskusovanje sa pripadnikom „Kancelarije mladih“ o Erazmus plus projektima i raznim projektima koje raspisuje Opština grada Kraljeva i planovi za učestovanje u njima.